Gwen Deprez is naast verteller ook een gelauwerd dichteres met verschillende internationale onderscheidingen. Gwen brengt voor u een selectie uit haar eigen werk al dan niet in combinatie met verhalen.  

Lees hier het interview met Gwen in het Culturele tijdschrift 'Het Beleefde Genot' met enkele van haar gedichten. 
 
https://hetbeleefdegenot.be/TOVERBERG_22_web.pdf 

 

Als dichteres staan al de zintuigen van Gwen Deprez op scherp, ze nemen de omgeving zo intens op dat ze in alles iets poëtisch ontdekken. Poëzie ligt vaak voor het grijpen, zomaar op straat. De dichteres vangt die poëtische beelden. Zij zaait en plant het hele jaar door ideeën, beelden, mooie zinsneden en geeft ze regelmatig aandacht waardoor ze groeien en bloeien tot de tijd is gekomen om te oogsten…

Haar poëzie werd opgenomen in tal van bloemlezingen en af en toe werden gedichten bekroond ( o.a. bij Club Literair Utrecht, de Literaire Prijzen van St.-Truiden, Concept poëzieprijs, enz). Zo ontving ze de Strellus poëzieprijs 2004 van de Uitgeverij De Vleermuis te Roemond (NL) en werd ze als laureaat opgenomen in de vermaarde Meulenhoff’s Dagkalender van Nederlandse poëzie 2003 en 2004. In 2018 won ze de stadsdichterswedstrijd bij de stichting Poëtikos in Lelystad (NL).

Gwen Deprez levert indringende gedichten op en toont zich vaak geïnspireerd door de zee. Ook het verstrijken van tijd en de menselijke communicatie komen veelvuldig in haar werk terug.